Начин на приготвяне
Взимаме патладжаните, измиваме ги и им махаме дръжките. След това ги режем на половинки и им вадим сърцевината в купа, докато не заприличат на лодки. Осоляваме ги и оставяме настрани да и пуснат водата.
Запържваме лука, нарязан на ситно, и каймата, добавяме маслото, овкусяваме и като се запържат добавяме ситно нарязаната сърцевина на патладжана, като добавяме и малко сол.
След като изври водата и се запържи оставяме настрани. Взимаме патладжаните, изплакваме ги от солта и почваме да ги пълним с плънката.
Като ги напълним сипваме в тавата малко вода и печем на 200 градуса за 1 час. Като се запекат чукваме по едно яйце на всяка лодка и връщаме до готовност.