Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки език в заквасена сметана

Телешки език в заквасена сметана

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Телешки език в заквасена сметана
Снимка: Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Телешки език, приготвен в заквасена сметана - хапнете за мезе или като основно ястие"

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • копър
  • черен пипер - зърна
  • заквасена сметана - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме вода, добавяме копъра, чесъна, сол и зърна черен пипер, добавяме езика и варим до готовност.

Готовия език обелваме и натриваме с малко сол, увиваме в пергаментова хартия, да абсорбира солта.

Нарязваме езика на ивици.

В тиган си загряваме масло, добавяме заквасената сметана, бял пипер, копър, магданоз.

Готвим сочния телешки език под капак за около 15 минути.

Поднасяме езика с гарнитура по-избор поръсени с пресни подправки.

Супер ретро рецепта - телешки език в заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: