Начин на приготвяне
Разбийте 2 чаши мляко, 250 г сирене и 200 г заквасена сметана, добавете сол, ако е необходимо.
Намажете тавата, в която ще печете, поставете кората на дъното на тавата, намажете я с приготвения пълнеж, като по този начин покриете три кори.
Намажете четвъртата кора със следния пълнеж, нарязана шунка, колбас, кетчуп и 50 г сирене.
Продължете отново, кора, сирене, мляко и заквасена сметана пълнеж - така три кори, върху четвъртата последна кора изсипете пълнежа от разбърканите яйца и 2 супени лъжици заквасена сметана.
Сложете във фурната солената торта - предварително загрята до 200 °C, печете около 20 минути.
Извадете соления пай от фурната, оставете да изстине и нарежете на кубчета.
Можете да сервирате сръбска солена торта с Розен кори като предястие или да ги приготвите за закуска или вечеря.
Във всички случаи е мног овкусна.
Колбасите и притурките към солената торта са по желание - може да я направите и само като млечна баница.