Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Сръбска солена торта с Розен кори

Сръбска солена торта с Розен кори

GvozdenaGvozdena
Новак
2172
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбска солена торта с Розен кори
Снимка: Gvozdena
1 / 3
04/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Солена торта за всеки повод - вкусно предястие или пък за закуска или вечеря!"

Необходими Продукти

  • кори за торта - 1 опаковка (за Rozen Torta)
  • мляко - 2 ч.ч.
  • сирене - 300 г меко
  • заквасена сметана - 200 г + 2 с.л.
  • яйца - 2 бр
  • шунка - 100 г
  • колбас - 70 г
  • кетчуп - 100 г, може да е пикантен, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте 2 чаши мляко, 250 г сирене и 200 г заквасена сметана, добавете сол, ако е необходимо.

Намажете тавата, в която ще печете, поставете кората на дъното на тавата, намажете я с приготвения пълнеж, като по този начин покриете три кори.

Намажете четвъртата кора със следния пълнеж, нарязана шунка, колбас, кетчуп и 50 г сирене.

Продължете отново, кора, сирене, мляко и заквасена сметана пълнеж - така три кори, върху четвъртата последна кора изсипете пълнежа от разбърканите яйца и 2 супени лъжици заквасена сметана.

Сложете във фурната солената торта - предварително загрята до 200 °C, печете около 20 минути.

Извадете соления пай от фурната, оставете да изстине и нарежете на кубчета.

Можете да сервирате сръбска солена торта с Розен кори като предястие или да ги приготвите за закуска или вечеря.

Във всички случаи е мног овкусна.

Колбасите и притурките към солената торта са по желание - може да я направите и само като млечна баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: