Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 250°C.
Застелете с хартия за печене съда, в който ще се пече ръженият хляб.
Постепенно добавете топлата вода към брашнената смес, за да получите течна маса.
Разтворете бакпулвера и содата за хляб в лимонов сок и смесете с ферментиралата маса брашна вода, добавете част от семената, разбъркайте още веднъж и изсипете в подготвената форма.
Изравнете, залейте с непълна супена лъжица вода, поръсете с останалите семена и печете в добре загрята фурна за 10 минути при 220°C.
След това намалете температурата до 170°C и печете пълнозърнестия хляб още 50 минути.
Охладете изпечения домашен интегрален хляб върху скара, след това го увийте в чиста кухненска кърпа и го нарежете, когато се охлади напълно.