Начин на приготвяне
Разтворете маята с 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, 1 с.л. брашно и 100 мл. топла вода, докато бухне. След това добавете 1 с.л. олио и още 200 мл вода. Изсипете сместа в предварително пресятото брашно и омесете.
Оставете да втаса за около 1 час. Започнете да оформяте от готовото тесто хапки с намазнени в разтопената мас ръце, като вътре слагате по мъничко парченце сирене.
Хапките са големи колкото орех и от тестото стават около 100 хапки. След това оставете отново за половин час да втаса.
Крем за заливка: разтопеното масло, 1 ч.л. сол и 1 с.л. брашно. Залейте милинките и изпечете в предварително загряна фурна на 180 градуса.
Коментари
300 милилитра топла вода
половин кубче прясна мая
500 грама брашно
щипка захар, щипка сол, малко олио
заливката е чаша вода , половин пакетче масло и лъжица брашно,които се смесват ,докато водата заври и маслото се разтопи,получават се топчета,ако не се бърка добре,но сместа се минава през цедка,заливаме милинките със сместа след като са втасали за около час и оставяме за известно време ,докато милинките поемат заливката,печем до зачервяване и поръсваме с пудра захар,да ви е сладко :-)Това са сливенски милинки,питайте сливналии ;-)