Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кюфтета»Кюфтета с ориз на фурна

Кюфтета с ориз на фурна

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14328598275
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кюфтета с ориз на фурна
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
20/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Рецепта за перфектния обяд са тези лесни кюфтета с ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 300 г смляно
  • домашна наденица - 150 г пушена, ситно нарязана
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия, без кора
  • мляко - за накисване
  • чесън - 1/2 глава, ситно нарязан
  • телешки бульон - 1 кубче
  • черен пипер - прясно смлян
  • чесън на прах
  • гауда - 100 г сирене
  • брашно - 1 с.л.
  • за оризовата основа
  • лук - 1 глава, нарязан на ребра
  • моркови - 1 настърган
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • телешко кубче - 1 бр.
  • черен пипер - прясно смлян
  • червен пипер - лют натрошен
  • доматен сок - 100 мл гъст
  • магданоз - нарязан
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кюфтетата запържете ситно нарязания лук в сгорещеното олио до остъкляване.

Залейте хляба с млякото и леко отцедете. Нарежете сиренето на кубчета.

Към месото добавете нарязания колбас, отцедения хляб, яйцето, настъргано кубче бульон, запържения лук, черния пипер и чесън на прах.

Омесете масата на ръка, оформете телешките кюфтета, натиснете във всяко кубче сирене, оваляйте в брашно и запържете в загрято олио.

Загрейте фурната до 180°C. Докато кюфтетата се пържат, пригответе оризовата основа.

Лукът се запържва в загрятото олио, добавя се морковът, след това оризът, лютият натрошен червен пипер, всичко се запържва за кратко, залива се с вода, добавя се кубчето, черен пипер, доматения сок и нарязания магданоз.

Когато оризът е наполовина сварен, сложете всичко в огнеупорен съд, подредете кюфтетата и печете около 20 минути в предварително загрята фурна.

Сервирайте кюфтета с ориз на фурна със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: