Начин на приготвяне
Приготвя се сос, като лукът и чесънът се режат на ситно. Магданозът се реже на ситно. Зехтинът се загрява в дълбок тиган. Лукът се запържва за 6 минути и се добавя чесънът.
Пържи се още една минута. Добавя се виното и се загрява, докато не се изпари наполовина.
Добавят се доматите и сосът се готви 10 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се магданозът, солта, риганът и босилекът и се разбърква. Сваля се от котлона.
Пилешките гърди се нарязват на едро и се топват в разбит белтък, след това в галета и се пържат по 5 минути от всяка страна в зехтин.
Месото се добавя в соса и се слага на котлона. Загрява се 7 минути на бавен огън. Моцарелата се настъргва на едро.
Филето се поръсва с моцарелата, похлупва се с капак и се готви още 3 минути. Ястието се разпределя в чинии, поръсва се с пармезан и се сервира веднага.
Коментари