Най-бързата и сочна ябълкова пита
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов Сладкиш»Най-бързата и сочна ябълкова пита

Най-бързата и сочна ябълкова пита

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
7252k2556
Най-бързата и сочна ябълкова пита
Снимка: Ivana
1 / 6
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции10
"Със сигурност ще оберете овациите на гостите си!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В началото имайте предвид, че има и растителни мазнини за тези, които не ядат свинска мас.

Разбийте маста и захарта, добавете яйцата и след това останалите съставки. Разделете наполовина.

В голяма гювеч (моят размер е 41x27) разпределете половината от тестото на ръка, след това подредете настърганите ябълки, които предварително смесихте с канелата и галетата, а върху другата половина от тестото разстелете по-малките парчета с дланите си, натиснете с дланите си, така че да не се раздалечават.

Печете ябълковата пита в предварително загрята фурна на 200 °C за около 45 до 55 минути, в зависимост от силата на фурната.

Най-добре е да проверите с клечка за зъби, така че ако излезе суха, без тесто, плодовата пита е готова!

Веднага след като се извади от фурната, поръсете лесния ябълков сладкиш с пудра захар.

Толкова вкусно ухае, че ще проявите желание да го нарежете веднага.

Но изчакайте, малко да се охлади най-бързата и сочна ябълкова пита. Направо се топи в устата ви!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: