Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Най-бързата и сочна ябълкова пита

Най-бързата и сочна ябълкова пита

IvanaIvana
Чирак
114101
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Най-бързата и сочна ябълкова пита
Снимка: Ivana
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Със сигурност ще оберете овациите на гостите си!"

Необходими Продукти

  • мас - 250 г
  • захар - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • ванилова захар - 10 г
  • бакпулвер - 10 г
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • брашно - 650 г
  • За пълнежа
  • ябълки - 2.5 кг сладки
  • канела - 2 ч.л.
  • галета - 2 с.л.
  • За поръсване
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В началото имайте предвид, че има и растителни мазнини за тези, които не ядат свинска мас.

Разбийте маста и захарта, добавете яйцата и след това останалите съставки. Разделете наполовина.

В голяма гювеч (моят размер е 41x27) разпределете половината от тестото на ръка, след това подредете настърганите ябълки, които предварително смесихте с канелата и галетата, а върху другата половина от тестото разстелете по-малките парчета с дланите си, натиснете с дланите си, така че да не се раздалечават.

Печете ябълковата пита в предварително загрята фурна на 200 °C за около 45 до 55 минути, в зависимост от силата на фурната.

Най-добре е да проверите с клечка за зъби, така че ако излезе суха, без тесто, плодовата пита е готова!

Веднага след като се извади от фурната, поръсете лесния ябълков сладкиш с пудра захар.

Толкова вкусно ухае, че ще проявите желание да го нарежете веднага.

Но изчакайте, малко да се охлади най-бързата и сочна ябълкова пита. Направо се топи в устата ви!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: