Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Сиренки с бекон и подправки

Сиренки с бекон и подправки

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сиренки с бекон и подправки
Снимка: Gordana Danilov
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Когато започнете да ги ядете, няма да можете да се спрете."

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • морска сол - 1/2 ч.ч
  • бакпулвер - 10 г
  • мас - 70 г
  • пушен бекон - 50 г, ситно нарязан
  • сирене - 50 г твърдо, по желание, нарязано на кубчета
  • сирене фета - 100 г, едро натрошено
  • мляко - 200 мл
  • билкова подправка - по избор (естрагон, босилек ...)
  • зехтин - според нуждите екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180°C.

Пресейте 250 г брашно и смесете с маста, добавете бакпулвера и солта, нарязания бекон, нарязаното твърдо сирене, сиренето фета, едро натрошено, зеленчуковите подправки по желание и млякото според нуждите.

Омесете тестото и го оставете да втаса за 5 минути.

Добавете останалото брашното и още малко, ако е необходимо, след това оформете малките и вкусни сиренки и ги подредете върху лист за печене, покрит с хартия за печене.

Намажете всеки със зехтин и поръсете с билки, които сте омесили в тесто.

Печете сиренките с бекон и подправки за около 30 минути, докато хубаво покафенее.

Сервирайте малките питки с чай, бира или нещо друго ...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: