Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли на скара и вишни с балсамов оцет

Свински пържоли на скара и вишни с балсамов оцет

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Свински пържоли на скара и вишни с балсамов оцет
Снимка: Gordana Danilov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Това ще събуди всичките ви сетива, повярвайте ми"

Необходими Продукти

  • вишни - 2 ч.ч., пресни с костилки, частично нарязани
  • балсамов оцет - 1/4 ч.ч.
  • мед - 2 с.л. букет
  • мащерка - щипка сушена
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • чесън - 1 чен, размножен
  • свински пържоли - 4 бр., по - голям
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете балсамовия оцет, докато се сгъсти, охладете и добавете меда, мащерката, морската сол, прясно смления черен пипер и смачкания чесън.

Разбъркайте, за да се разтопи медът, добавете вишните и внимателно ги разбъркайте в сиропа.

Оставете да се маринова поне за час.

Измийте свинските пържоли, отделете ги от костта, подсушете ги, посолете ги, подправете с подправките.

Печете на скара или печете във фурната под решетката.

Когато месото се изпече, изсипете маринованите вишни и се насладете с всички сетива.

Сервирайте свински пържоли на скара и вишни с балсамов оцет с червено вино по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: