Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински гърди в сладко-кисел сос

Свински гърди в сладко-кисел сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Свински гърди в сладко-кисел сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
7-8

Необходими Продукти

  • свински гърди - 2 кг
  • босилек - 2 ч.л. сушен
  • чубрица - 2 с.л. сушена
  • черен пипер
  • За маринатата:
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • мед - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л. кафява
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на филийки. Запържете го в сгорещено олио. Нарежете чесъна и го добавете към лука. Добавете меда, горчицата, пюрето, соевия сос, оцета и кафявата захар. Разбъркайте. Добавете около 100 мл вода.

Натрийте месото с чубрица и босилек, полейте със сместа. Прехвърлете го в плик за печене, сипете от соса. Надупчете плика в горната част с игла.

Печете месото на бавен огън на 160 градуса. След около 2 часа скъсайте плика и усилете на 200 градуса. Печете до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
43
33
20
10
Дай твоята оценка: