Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с броколи, сирене, лук и сланина

Фритата с броколи, сирене, лук и сланина

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Фритата с броколи, сирене, лук и сланина
Снимка: Gordana Danilov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Фритата с броколи, сирене, лук и сланина - звучи добре, а на вкус е още по-добре"

Необходими Продукти

  • лук - 1/2 глава, нарязан на полумесеци
  • броколи - 6 розички
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • пушена сланина - 50 г, нарязана на ситно
  • фета - 50 г сирене
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220°C.

В загрят зехтин запържете лука, докато омекне и покафенее. Извадете го от тигана.

В същия тиган запържете за кратко сланината и я извадете при лука.

Налейте малко зехтин и запържете броколите, докато придобият златист загар от двете страни. Извадете от тигана.

Разбийте яйцата с млякото, подправете със сол и черен пипер и сипете в тигана. Пържете ги, без да ги бъркате, да се запекат от долната страна.

Отгоре сложете лука, сланината и броколите, натрошено фета сирене и запечете в загрята фурна 15 минути.

Фритатата с броколи, сирене, лук и сланина сервирайте със салата или напитка по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: