Gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за здраве»Веган сирене от шамфъстък

Веган сирене от шамфъстък

Korisnik#243428Korisnik#243428
Чирак
6380
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Веган сирене от шамфъстък
Снимка: Анонимен
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Внесете нещо ново във вашето меню"

Необходими Продукти

  • шамфъстък - 150 г, почистени
  • агар агар - 1 с.л. на прах
  • чесън - 2 скилидки
  • хранителна мая - 40 г
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • кленов сироп - 1 с.л.
  • лимон
  • вода - 350 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете шамфъстъка с вода и щипка сол и оставете за една нощ.

На другия ден отлейте половината вода.

Прибавете останалите съставки при фъстъците и останалата вода освен агар агара. Блендирайте всичко до получаването на гладка смес.

Останалата вода сложете на тих огън и смесете с агар агара, докато не се разтвори добре. Свалете от котлона и прибавете към сместа с фъстъците. Смесете добре.

Сипете в удобна форма и сложете веган сиренето в хладилник, да се охлади.

Консумирайте веган сирене от шамфъстък в срок до 3 дни.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: