Начин на приготвяне
Нарязваме на кубчета морковите, лука и целината.
Задушаваме ги в мазнината за около 10-тина минути докато омекнат, като от време на време сипваме по малко топла вода.
Към омекналите зеленчуци прибавяме 2/3 от доматите - нарязани на дребно. Задушаваме за още 10-тина минути и слагаме дафинов лист, черен пипер и сол.
Почистваме, измиваме и нарязваме шарана на шайби, а по желание може да го оставите и цял.
Нареждаме парчетата риба в тава и изсипваме задушените зеленчуци върху нея. Нарязваме останалите ни домати на филийки и ги подреждаме върху зеленчуците.
Заливаме с малко (около 200 мл.) вода и печем в умерена фурна 20-30 мин. до мазнина.
Поднасяме печената риба, поръсена с магданоз.
Шаранът с лук на фурна е много вкусен.
Коментари