Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран с лук на фурна

Шаран с лук на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шаран с лук на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Не сте ли опитвали шаран с лук на фурна, не знаете какво значи наистина вкусен шаран"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг
  • лук - 5 глави
  • домати - 1 кг
  • моркови - 6 бр.
  • целина - 1 - 2 глави
  • олио - 150 мл. (зехтин)
  • магданоз - 1/2 вр.
  • дафинов лист - 3 листа
  • черен пипер - 1/2 ч.л. (на зърна)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на кубчета морковите, лука и целината.

Задушаваме ги в мазнината за около 10-тина минути докато омекнат, като от време на време сипваме по малко топла вода.

Към омекналите зеленчуци прибавяме 2/3 от доматите - нарязани на дребно. Задушаваме за още 10-тина минути и слагаме дафинов лист, черен пипер и сол.

Почистваме, измиваме и нарязваме шарана на шайби, а по желание може да го оставите и цял.

Нареждаме парчетата риба в тава и изсипваме задушените зеленчуци върху нея. Нарязваме останалите ни домати на филийки и ги подреждаме върху зеленчуците.

Заливаме с малко (около 200 мл.) вода и печем в умерена фурна 20-30 мин. до мазнина.

Поднасяме печената риба, поръсена с магданоз.

Шаранът с лук на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petya Piazza
Petya Piazza
Mnogo mi haresa receptata, no moje bi shte stane oshte po-vkusno ako sharana se zaparji predvaritelno :)
23.11.2019 20:07