Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с праз и туршия

Свинско с праз и туршия

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14328598275
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Свинско с праз и туршия3 / 3
22/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Също като в кухнята на баба - блажно и вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г, от врат или плешка
  • праз - 1 стрък
  • туршия - 1 чиния (моркови, чушка, краставичка, карфиол)
  • телешки бульон - 1 кубче
  • чесън - 1 скилидка
  • морска сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • свинска мас
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат или бут на кубчета, запържете го в загрята мазнина за около 20 минути, като от време на време разбърквате и доливате вода, ако е необходимо, за да не загори.

Прибавете нарязания праз, задушете 10-15 минути, прибавете кубчето бульон, нарязаната на ситно туршия, солта, прясно смлян черен пипер, мащерката, сложете капак и след 10-тина минути изключете котлона.

Сервирайте свинското с праз и туршия веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: