Начин на приготвяне
В купа разбиваме 2 яйца. Добавяме 1 ч.л мед, 150 мл хладко прясно мляко, 35 г разтопено краве масло, щипка сол и 2 пакетчета ванилия.
В друга купа пресяваме 250 г брашно, смесваме със 7 г суха мая. Добавяме яйчената смес и бъркаме до пълна гладкост.
Разпределяме сместа равномерно във форми за мъфини (аз от тези направих 6, формите са силиконови). Оставяме ги да втасат за около 30 минути.
Печем в предварително загрята фурна на 180 °C до получаване на златист загар.
За сиропа:
В касерола сипваме 500 мл вода. Добавяме 150 г захар. Щом заври, махаме от котлона и добавяме 1 есенция ром.
Охладените саварини потапяме в топъл сироп. Потапяме няколко пъти, трябва да станат сочни.
Всяка Саварина декорираме с бита сметана, шоколад, сладко и плодове.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта на Veselina Cenova
Коментари