Начин на приготвяне
Размиваме маята с 2 с.л. затоплено мляко, захарта и 1 с.л. брашно и изчакваме да шупне.
Прибавяме я към пресятото брашно, добавяме останалото мляко и яйцата и замесваме меко тесто, което оформяме на руло и поставяме в намаслена тава на топло да втаса за 1 час.
Печем тестото в предварително загрята фурна на 190 градуса за 1 час.
Вадим и надупчваме тестото и го заливаме с предварително сварения и охладен сироп, оставяме да поеме за 3-4 часа.
За глазура:
Към разбитите на сняг белтъци прибавяме на тънка струйка предварително сварения горещ сироп от пудрата захар и вода и разбиваме, докато получим гъст крем, с който украсяваме саварината.