Начин на приготвяне
За тези вкусни Пастърмалия посолете нарязаното на кубчета месо, поръсете с лютия червен пипер, залейте с две лъжици вода и смесете добре.
Оставете за една нощ месото да попие подправките.
Сложете 1 лъжица сол в брашното, шупналата мая и топла вода и замесете тесто. Сипете малко олио и месете. Покрийте с чиста кърпа и оставете да втаса на топло 30 минути.
Загрейте фурната на 200°C.
Втасалото тесто премесете на набрашнена повърхност, докато стане гладко.
Разделете го на три части и на намазнена повърхност дебелите топчици с ръце оформете в дълга форма, прехвърлете ги на хартия за печене в тава, оформете ръбчетата и напълнете тестените лодки с поправеното месо.
Разпоредете парченца свинска мас и печете пидетата в загрятата фурна около 20-25 минути.
Да ви е вкусно с тези пастърмалия - македонска пица със свинско месо.