Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пастърмалия - македонска пица със свинско месо

Пастърмалия - македонска пица със свинско месо

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пастърмалия - македонска пица със свинско месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Днешното ни предложение за обяд е повече от сочно и вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г, от врат или плешка, нарязано на ситни кубчета
  • морска сол
  • лют червен пипер
  • вода - мляко
  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • морска сол
  • зехтин
  • топла вода - 300 мл
  • свинска мас - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези вкусни Пастърмалия посолете нарязаното на кубчета месо, поръсете с лютия червен пипер, залейте с две лъжици вода и смесете добре.

Оставете за една нощ месото да попие подправките.

Сложете 1 лъжица сол в брашното, шупналата мая и топла вода и замесете тесто. Сипете малко олио и месете. Покрийте с чиста кърпа и оставете да втаса на топло 30 минути.

Загрейте фурната на 200°C.

Втасалото тесто премесете на набрашнена повърхност, докато стане гладко.

Разделете го на три части и на намазнена повърхност дебелите топчици с ръце оформете в дълга форма, прехвърлете ги на хартия за печене в тава, оформете ръбчетата и напълнете тестените лодки с поправеното месо.

Разпоредете парченца свинска мас и печете пидетата в загрятата фурна около 20-25 минути.

Да ви е вкусно с тези пастърмалия - македонска пица със свинско месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: