Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Сръбски щрудел с пръжки и мармалад от сливи

Сръбски щрудел с пръжки и мармалад от сливи

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбски щрудел с пръжки и мармалад от сливи
Снимка: Gordana Danilov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
200 мин.
Порции
8
"Невероятно вкусен и наистина уникален щрудел с различно тесто, който свършва за секунди"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - щипка
  • заквасена сметана - 150 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • пръжки - 220 г, смлени
  • прясно мляко - на око
  • за плънката
  • мармалад от сливи - 150 г
  • за намазване
  • яйце - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е типичен щрудел от района на Войводина в Сърбия. Там месните домакини правят тесто за сладки и щрудели със смлени пръжки.

Загрейте фурната на 180 °C.

Замесете тесто с всички съставки, предвидени за тестото, оформете го на топка и го оставете в хладилника за една нощ или поне за 2 часа.

Разточете тестото с дебелина 1 см и намажете с мармалада.

Навийте на руло, набоцкайте с вилица на няколко места и намажете с разбито яйце.

Печете уникалния щрудел около 50 минути.

Когато щруделът с пръжки и мармалад от сливи е готов, го охладете изцяло и го нарежете на филийки, поръсете с пудра захар и се насладете на вкуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: