gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Чахохбили - вкусно пиле по грузински

Чахохбили - вкусно пиле по грузински

НикиНики
Мастър Шеф
5504k2k8422
Чахохбили - вкусно пиле по грузински
Снимка: Ники
1 / 7
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
"Сервираме Чахохбили - вкусно пиле по грузински, топло с поръсени пресни подправки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази апетитна пилешка яхния бутчетата измиваме и подсушаваме и осоляваме.

В тиган си нагряваме масло и запържваме бутчетата.

Лука и чесъна нарязваме на ситно и запържваме в мазнина, доматите обелваме, нарязваме на кубчета и добавяме към лука.

Готвим 5-10 минути, добавяме нарязаните чушки и сухите подправки, готвим за около 5 минути.

Бутчетата подреждаме в тавичка или глинен съд, върху тях сипваме доматите, покриваме Чахохбили с фолио и печем за 40 минути на 200°C.

Сервираме Чахохбили - вкусно пиле по грузински, топло с поръсени пресни подправки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: