Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Вкусно пиле фрикасе по мамина рецепта

Вкусно пиле фрикасе по мамина рецепта

Вкусно пиле фрикасе по мамина рецепта
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Изпитана рецепта за пиле фрикасе, която препоръчваме да си запишете"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 5 бр. от бут (1.200кг)
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • чубрица - 2 щипки
  • олио - 20 мл
  • краве масло - 1/2 пакетче
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 200 г
  • лимони - 1/2 бр.
  • зелен лук - 2 стръка перата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките пържоли и ги обезципете. В купа сложете олиото и подправките, разбъркайте хубаво. Намажете всяка пържола с марината от двете страни.

В дълбок съд, където ще готвите пилешкото фрикасе, сложете малко олио и малко от маслото. Изчакайте да се сгорещи и запечатайте пържолите от всяка страна.

След като всички пържоли са запечатани, използвайте същата мазнина, като добавите и останалото масло. Запържете брашното и след това добавете двата вида мляко. Разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън, като добавите и лимона да поври със соса, за да си пусне сока.

След като пържолите са леко изстинали, ги нарежете на не много големи кубчета. Махнете лимона от соса и добавете месото. Овкусете със сол, ако е необходимо. Оставете да къкри на тих огън под капак, докато се свари пилешкото месо.

Нарежете чесъна и магданоза на ситно и ги добавете към фрикасето. След като е готово, сервирайте в подходяща чиния, поръсено със ситно нарязан зелен лук.

Да ви е сладко с вкусното пиле фрикасе по мамина рецепта!

Забележка: В моята диета не ми е позволено да консумирам жълтъци, затова не съм сложила, но по принцип се слагат. По желание може да си добавите, но в този случай трябва да оставите соса да изстине малко, за да не се пресекат яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: