Начин на приготвяне
Извадете от фризера бутертестото и го оставете да се отпуснет.
Набрашнете кухненския плот и разстелете тестото отгоре. Поръсете го леко с брашно и разточете, като запазите правоъгълната му форма.
Отделете белтъка и жълтъка от яйцето.
Разбийте белтъка с натрошеното сирене.
Разтопете маслото и намажете цялата кора. Разрежете с остър нож на три равни по дължина ленти.
В средата на всяка лента сложете от белтъка с яйцето, навийте на руло и усучете.
Оформете на охлюв бутер баничките и ги приберете в хладилник.
Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
Сложете хартия за печене в тава и наредете баничките. Намажете с разбития с малко вода жълтък и печете около 25 минути.
Бутер баничките с яйца и сирене са готови.