Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Патладжанени рулца по италиански

Патладжанени рулца по италиански

Патладжанени рулца по италиански
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Страхотна рецепта от Италия за патладжанени рулца"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 броя
  • патладжани - 2 броя
  • домати - 1 брой
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 100 грама
  • черен пипер - 3 щ.
  • скаморца - или моцарела
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете по дължина патладжаните на тънки филийки. Сложете ги в купа с подсолена вода и оставете да престоят 30-тина минути. След това ги подсушете и ги изпържете с загрято олио.

Отцедете пържените патладжани върху кухненска хартия.

Изпечете и обелете чушките, наситнете ги. Изпържете ги в тиган с малко олио. Прибавете към тях наситнения домат и гответе до изпаряване на течността от зеленчуците.

Добавете натрошеното сирене и разбитите яйца. Овкусете с наситнен магданоз и черен пипер.

В края на всяка лента патладжан сложете от зеленчуковата смес и навийте внимателно на рулце.

Наредете зеленчуковите рулца в тава. Върху всяко от тях слжоете парче от скаморцата.

Запечете в умернео загрята фурна до разтопяване на сиренето.

Патладжанените рулца по италиански са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: