Начин на приготвяне
Нарежете по дължина патладжаните на тънки филийки. Сложете ги в купа с подсолена вода и оставете да престоят 30-тина минути. След това ги подсушете и ги изпържете с загрято олио.
Отцедете пържените патладжани върху кухненска хартия.
Изпечете и обелете чушките, наситнете ги. Изпържете ги в тиган с малко олио. Прибавете към тях наситнения домат и гответе до изпаряване на течността от зеленчуците.
Добавете натрошеното сирене и разбитите яйца. Овкусете с наситнен магданоз и черен пипер.
В края на всяка лента патладжан сложете от зеленчуковата смес и навийте внимателно на рулце.
Наредете зеленчуковите рулца в тава. Върху всяко от тях слжоете парче от скаморцата.
Запечете в умернео загрята фурна до разтопяване на сиренето.
Патладжанените рулца по италиански са много вкусни.