Начин на приготвяне
Овкусете пилешките бутчета с 2 лъжички къри, черен пипер и сол.
Намазнете леко дъното на тава и наредете бутчетата. Запечете ги в загрята на 200 градуса фурна.
Запържете в сгорещена мазнина счуканите чеснови скилидки и настъргания джинджифил. Прибавете наситнените чушки, а малко след тях - шушулките грах. Разбърквайте от време на време, като прибаевте и останалите 2 лъжички къри.
Смесете бульона с царевичното нишесте и разбъркайте добре. Сипете в тигана със зеленчуците и когато течността кипне, прибавете ориза и захарта.
Сложете капак на тигана и намалете силата на огъня.
Гответе до омекване на зеленчуците и набъбване на ориза. В средата на готвенето прибавете бутчетата и овкусете ориза на тиган с черен пипер, кориандър (или магданоз), сол и още малко къри.
Къри оризът с пилешки бутчета на тиган е готов.