Пуешко с гъби, ориз и домати

Пуешко с гъби, ориз и домати3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Отдавна не бяхме хапвали толкова добре приготвен ориз на фурна с пуешко месо"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 700 г
  • гъби - 300 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • чери домати - 10 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешкото месо в леко подсолена вода.

Нарежете лука, моркова и чушката на ситно и ги задушете в дълбок тиган с малко мазнина.

След това нарежете гъбите на филийки и ги добавете в тигана.

Сипете ориза и налейте около 1 ч.ч. вода.

Овкусете ястието с подправките и го изсипете в тава.

Наредете отгоре месото и нарязаните чери домати.

Налейте 2 ч.ч. вода в тавата, покрийте я с алуминиево фолио и я сложете във фурната на 200 °C за около 60 минути.

По желание поръсете ориза на фурна с нарязан на ситно пресен магданоз.

Пуешкото с гъби, ориз и домати е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесна рецепта за пуешко!Много е вкусна комбинацията с тези зеленчуци.
06.11.2021 20:28