Начин на приготвяне
Просото и зелените подправки обогатяват тази гъста супа, а готвенето на тих огън позволява на зеленчуците да запазят цвета и формата си.
Загряваме зехтина в голяма тенджера и задушаваме в нея късчетата пуешко за 5 минути, като леко разбъркваме.
Добавяме целината, морковите, лука, доматите, бульона, просото, майораната и мащерката.
Посоляваме и поръсваме с черния пипер. След завиране на супата намаляваме котлона. Варим на много тих огън 50-60 минути или до омекване на зеленчуците и просото.
Добавяме магданоза и по желание - сос Табаско*
Поднасяме ястието топло с крекери.
*Няколко капки сос Табаско допринасят за пикантността, без да нарушават финия вкусов баланс на супата.