Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен сом на котлети

Пържен сом на котлети

Пържен сом на котлети
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Днес вечерята е пържена рибка и пържени картофки - няма да има никакви оплаквания от нея"

Необходими Продукти

  • сом - 1.1 кг
  • царевично брашно - 0.5 с.л.
  • брашно - 5 с.л. пшенично
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сома, измийте го добре и го нарежете на котлетчета.

Осолете рибата и оставете в хладилник за около час.

Смесете двата вида бршано и оваляйте рибата.

Сгорещете достатъчно количество олио в тиган и изпържете рибата до хубав златист цвят и от двете страни.

Готовата риба сложете върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

Поднесете с гарнитура по ваш избор.

Пърженият сом на котлети е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: