Чили кон карне в Инстант пот
Čili con carne u Instant Potu
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Чили»Чили кон карне в Инстант пот

Чили кон карне в Инстант пот

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Чирак
98334191413
Чили кон карне в Инстант пот
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 5
17/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Феновете на лютото могат към подправките да добавят и чили, а една от чушките да е люта. Страхотно чили кон карне"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г смес
  • червен боб - 300 г от консерва
  • бял боб - 180 г от консерва
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • доматен сок - 1 буркан (моят е домашен, от големите)
  • царевица - малка консерва
  • макарони - 1 пакет (400 г)
  • сол
  • червен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • чесън на прах
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На Saute с малко от доматения сос сложих да се задушават морковите и чушките.

Поразбърках и добавих месото и малко водичка. След като месото вече беше добре омекнало, към тях прибавих и лука, който бе последван от подправките и доматения сос.

Към продуктите добавих водата от консервите боб (без боба) и още допълнително вода.

След като водата завря, изсипах пакета макарони. Придържах се към указанията на опаковката, като 3 минути преди края изсипах боба и царевицата.

Забележка: Феновете на лютото могат към подправките да добавят и чили, а една от чушките да е люта.

Чилито кон карне в Инстант пот е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: