Начин на приготвяне
От сметаната заделете 100 мл и разтворете агар-агара.
Сложете бисквитите с кравето масло в кухненски робот. Смелете до еднородна смес. Прехвърлете ги в ринг за торта с падащо дъно. Притиснете и загладете с лъжица равномерно от всички страни. Оставете в хладилника.
В касерола сложете захарта, крема сиренето и сметаната на котлона. Изчакайте да заври и добавете разтворения агар-агар.
Варете според указанието на опаковката. На моята пише, че се вари 2 мин.
Махнете от котлона и оставете леко да се охлади (няколко минути, защото веднага стяга).
Изсипете върху бисквитите и оставете вкусния чийзкейк в хладилника за 1 нощ.
Извадете, намажете с мармалада и освободете чийзкейка с агар-агар от формата.
Коментари