Начин на приготвяне
Сипете водата и олиото в голяма тенджера на котлона.
Щом заври, сипете брашното и започнете да бъркате със силиконова шпатула до получаване на парено тесто.
Изключете котлона и чукнете предварително разбитите в купичка яйца.
Оформете малките еклерчета с помощта на шприц и ги печете до готовност на 200 °C.
За крема разбийте жълтъците заедно с ванилията и захарта до получаване на пухкава смес.
Сипете брашното и налейте на тънка струя прясното мляко.
Сложете крема на водна баня при непрекъснато бъркане и щом се сгъсти, го махнете настрана, за да изстива.
Разбийте сметаната и я добавете към крема.
Напълнете еклерите с баварския крем и ги наредете в поднос.
Мини еклерите със сметанов крем са много вкусни.