Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Мини еклери със сметанов крем

Мини еклери със сметанов крем

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Мини еклери със сметанов крем
Снимка: Аника Войт
2 / 3
01/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
30
"За минути свършват малките еклерчета"

Необходими Продукти

  • за еклерите
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 220 г
  • олио - 200 г
  • вода - 200 мл
  • за крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сметана - 400 г сладкарска, течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете водата и олиото в голяма тенджера на котлона.

Щом заври, сипете брашното и започнете да бъркате със силиконова шпатула до получаване на парено тесто.

Изключете котлона и чукнете предварително разбитите в купичка яйца.

Оформете малките еклерчета с помощта на шприц и ги печете до готовност на 200 °C.

За крема разбийте жълтъците заедно с ванилията и захарта до получаване на пухкава смес.

Сипете брашното и налейте на тънка струя прясното мляко.

Сложете крема на водна баня при непрекъснато бъркане и щом се сгъсти, го махнете настрана, за да изстива.

Разбийте сметаната и я добавете към крема.

Напълнете еклерите с баварския крем и ги наредете в поднос.

Мини еклерите със сметанов крем са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: