Начин на приготвяне
Ньоките или известни още като гночи, са част от традиционната италианска кухня.
Близки са до пастата, но също така и се различават, като аз лично много ги обичам в различни конфигурации.
Количеството, което съм написала тук, е за двойна доза, тъй като реших да направя две ястия.
П.П. Хубаво е картофите да се минат през преса. Винаги така ги правя освен този път и повярвайте ми - има значение.
Приготвяне:
Картофите се сваряват с обелката или изпичат (отново с обелката). След това се намачкват (с преса за картофи ще е най-сполучливо). Към тях се добавят и другите съставки и омесва тесто.
В хлебопекарката включвате на функция Dough и я спирате, когато тестото е готово.
Взимате топче от тестото и го правите на цилиндър, който да не е много дебел, и режете на малки хапки. Ако желаете да им предадете типичната ньоки форма, с помощта на вилица приплъзвате внимателно с пръсти, за да образувате характерните ивички.
Тестото или вече готовите домашни ньоки може да бъдат замразени за друго готвене.