Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашни ньоки (гночи) в хлебопекарна

Домашни ньоки (гночи) в хлебопекарна

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Домашни ньоки (гночи) в хлебопекарна
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Страхотни ястия ще направите с тези домашни ньоки"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг (стари)
  • брашно - 300 г
  • сол
  • пушен червен пипер
  • яйце - 1 бр. (ако нямате, може и без)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ньоките или известни още като гночи, са част от традиционната италианска кухня.

Близки са до пастата, но също така и се различават, като аз лично много ги обичам в различни конфигурации.

Количеството, което съм написала тук, е за двойна доза, тъй като реших да направя две ястия.

П.П. Хубаво е картофите да се минат през преса. Винаги така ги правя освен този път и повярвайте ми - има значение.

Приготвяне:

Картофите се сваряват с обелката или изпичат (отново с обелката). След това се намачкват (с преса за картофи ще е най-сполучливо). Към тях се добавят и другите съставки и омесва тесто.

В хлебопекарката включвате на функция Dough и я спирате, когато тестото е готово.

Взимате топче от тестото и го правите на цилиндър, който да не е много дебел, и режете на малки хапки. Ако желаете да им предадете типичната ньоки форма, с помощта на вилица приплъзвате внимателно с пръсти, за да образувате характерните ивички.

Тестото или вече готовите домашни ньоки може да бъдат замразени за друго готвене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: