Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Турска баклава с орехи, галета и канела

Турска баклава с орехи, галета и канела

Турска баклава с орехи, галета и канела
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Турската баклава с орехи, галета и канела е страхотен десерт за делник и празник"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • захар - 2 ч.ч.
  • краве масло - 200 г
  • орехи - 2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • галета - 1 ч.ч.
  • за сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете една голяма тава и я намажете хубаво с масло.

В купа смесете канелата, галетата, орехите и захарта.

Сложете в тавата две кори и ги поръсете с плънка и малко масло.

Отгоре сложете още две кори и продължете да редите турската баклава до изчерпване на количествата на продуктите.

Нарежете я на триъгълници или ромбоиди и я сложете да се пече на слаба температура.

Смесете водата със захарта и ванилията на котлона.

Оставете готовия захарен сироп да изстине и залейте баклавата с него.

Оставете я настрана, за да се напои хубаво.

Турската баклава с орехи, галета и канела е страхотен десерт за делник и празник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко време се пече и на колко градуса?
23.12.2022 11:01
1
1