Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Маринован свински дроб на тиган

Маринован свински дроб на тиган

Маринован свински дроб на тиган
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Свинският дроб винаги е страхотна идея за бирено мезенце"

Необходими Продукти

  • кока - кола - 1 ч.ч.
  • свински дроб - 500 грама
  • черен пипер - 2 щ.
  • царевично брашно
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския дроб, нарежете и го подсушете. Залейте с кола и оставете в хладилника за няколко часа.

След това отцедете омекналия дроб и го оваляйте в царевичното брашно. Изтупайте излишното.

Загрейте достатъчно количество олио в тиган.

Изпържете дроба до златист цвят. Накрая поръсете биреното мезе със сол и поднесете топло.

Маринованият свински дроб на тиган е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Краси Георгиева
Краси Георгиева
Аз предпочитам пилешки , но тази рецепта ми допадна. Благодаря ви.
23.11.2021 02:25