Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Капама»Капама със заек и свинско

Капама със заек и свинско

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Капама със заек и свинско
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
20/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Ето я любимата ни капама - с удоволствие и утре ще си я приготвим"

Необходими Продукти

  • заек - 1 кг
  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 150 г
  • чесън - 5 скилидки
  • печени чушки - 2 червени
  • чушки - 2 бр. сурови
  • дафинов лист
  • бахар
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • вода - 2 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре заешкото месо и измиваме.

Нарязваме месото на порции, поставяме го в съд за изкисване във вода за 2 часа.

Свинското измиваме и него нарязваме на не много едри хапки.

Поставяме тиган, в който сипваме олио.

Запържваме месата в него, като след това ги нареждаме в гювеч.

Не изхвърляме олиото, в което сме пържили месото а в него си задушаваме останалите продукти, като прибавяме червения пипер, виното, водата и останалите подправки.

Поставяме ги в гювеча, поставяме капака, прибираме във фурната и печем сочната капама 2 часа на 180°C.

Поднасяме капама със заек и свинско, докато е още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: