Капама от свинско месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Капама от свинско месо1 / 2
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
275 мин.
Порции
5
"Ако любовта на мъжа минава през стомаха, то с тази рецепта си гарантирате директно предложение за брак!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г + 500 г пържоли
  • кървавица - 300 г
  • бекон - 250 г
  • лук - 4 глави кромид
  • гъби - 250 г
  • кисело зеле - няколко листа
  • горчица - 3 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 200 мл пилешки
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина - към 100 мл олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно 1/2 от бекона. Нарежете 500 г свинско месо на големи късове и ги запържете в бекона и мазнината, която е отделил.

След тях запържете от двете страни и пържолите, като при нужда се добавя още малко мазнина.

Запърженото месо сложете в гювече заедно с едро нарязаната кървавица и ги объркайте със сол, черен пипер, горчицата, чубрица и майорана.

Добавете почистените цели гъбки, едро нарязания кромид и нарязаните едро листа кисело зеле. Леко объркайте и добавете още малко подправки на вкус.

Разтворете доматеното пюре в топлия бульон и залейте в гювеча.

Долейте и виното и затворете капамата плътно с капак. При нужда го запушете с тесто. Сложете глинения гювеч да се пече за 3-4 часа в умерена фурна.

Капамата от свинско месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
47
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

аз
аз
Много се разминава с истинската капама.
10.01.2015 20:12
3
1
мммм
мммм
Според мен пилешкия бульон е излишем а пюрето не се връзва много
08.12.2014 15:56
3
Таня
Таня
Нещо пилешкия бульон не ми се връзва с ястието.
09.07.2014 18:49
3
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Много обичам да правя капама за Нова Година или Коледа.Хареса ми и тази,чудна рецепта!Благодаря и за тази идея.Обикновенно импровизирам в готвенето,вземам от различни рецепти,или сама си добавям продукти,но винаги се получава много добре.
19.09.2013 16:55
2
3