Начин на приготвяне
Нарежете на ситно 1/2 от бекона. Нарежете 500 г свинско месо на големи късове и ги запържете в бекона и мазнината, която е отделил.
След тях запържете от двете страни и пържолите, като при нужда се добавя още малко мазнина.
Запърженото месо сложете в гювече заедно с едро нарязаната кървавица и ги объркайте със сол, черен пипер, горчицата, чубрица и майорана.
Добавете почистените цели гъбки, едро нарязания кромид и нарязаните едро листа кисело зеле. Леко объркайте и добавете още малко подправки на вкус.
Разтворете доматеното пюре в топлия бульон и залейте в гювеча.
Долейте и виното и затворете капамата плътно с капак. При нужда го запушете с тесто. Сложете глинения гювеч да се пече за 3-4 часа в умерена фурна.
Капамата от свинско месо е готова.
Коментари