Телешко филе с гъби и кашкавал

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
10/12/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 117
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото филе се почиства от ципите и жилките и се нарязва леко по диагонал на парчета с дебелина около 2.5 см. Телешките медальони се начукват леко с дървено чукче, след което се поръсват със сол и черен пипер. Месото се намазва с олио и се пече върху предварително загрята плоча или скара до готовност.

Маслото се загрява и едро нарязаните гъби се запържват до омекване. Поръсват се с лимонов сок и се поръсват със ситно нарязан копър и магданоз.

Телешките филенца се подреждат на дъното на малка тавичка. Отгоре се поставят зъпаржените гъби и зелени подправки. Поръсват се със рендосан кашкавал и се запичат до готовност

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар