Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко филе с гъби и кашкавал

Телешко филе с гъби и кашкавал

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Телешко филе с гъби и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг бонфиле
  • гъби - 500 г бланширани
  • кашкавал - 250 г
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • олио - 80 мл
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото филе се почиства от ципите и жилките и се нарязва леко по диагонал на парчета с дебелина около 2.5 см. Телешките медальони се начукват леко с дървено чукче, след което се поръсват със сол и черен пипер. Месото се намазва с олио и се пече върху предварително загрята плоча или скара до готовност.

Маслото се загрява и едро нарязаните гъби се запържват до омекване. Поръсват се с лимонов сок и се поръсват със ситно нарязан копър и магданоз.

Телешките филенца се подреждат на дъното на малка тавичка. Отгоре се поставят зъпаржените гъби и зелени подправки. Поръсват се със рендосан кашкавал и се запичат до готовност

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: