Начин на приготвяне
За този сръбски вариант на турското пиде брашното се пресява в купа, в която ще се меси.
Прибавя се сухата мая, солта и захарта и се разбърква много добре. Маята се прибавя суха, не втасва.
Козето мляко се затопля леко и се разбърква с олиото.
В брашното се прави кладенче, в което се изсипва млякото с олиото.
Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса в купа, покрито с кърпа, докато удвои обема си.
Месото се измива много добре и се почиства от кожата. Нарязва се на малки парчета.
Слага се в тиган с незалепващо покритие с малко олио и се запържва. Пуешкото месо отделя вода, която трябва да се премахне по време на пърженето.
След като се запържи, се изважда от тигана върху домакинска хартия, за да се отцеди.
Лукът се почиства, измива и нарязва на полумесеци.
Запържва се мазнината от месото до златисто, след което се изважда от тигана.
Втасалото тесто се разделя на четири части.
Всяка част се разточва на правоъгълник, след което се оформя като лодка.
Слага се в тава върху хартия за печене.
Отгоре се нарежда нарязаното на дребно изпържено месо и лукът.
Поръсват се пастърмалиите със сол и червен пипер.
Печете тестените лодки за 15 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса, след което се слага нарязаният на едро кашкавал и се запичат пастърмалиите с лимецово брашно 5 мин.