Бахур

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Бахур1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Който черпи с бахур и вино, никога няма да остане без приятели - стара кулинарна поговорка"

Необходими Продукти

  • свински черва - за пълнене
  • свински бял дроб - 1
  • свинско сърце - 1
  • свински далак - 1
  • свинско месо - 400 г по - мазно
  • праз - 4 - 5 стръка
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцето, далакът и месото се сваряват и смилат с машинка за мелене на кайма най-едрата решетка/.

Празът се измива и нарязва на ситно, изсипва се в дълбок тиган с 1 к.ч. вода, добавя се оризът да се задушават до полуомекване.

Смесваме хубаво сместа от дреболии със сместа от ориз и праз. Овкусяваме с подправките.

Свинските черва измиваме много добре. С помощта на машинка за месо със специална приставка пълним червата със сместа.

Завързваме краищата на бахура и надупчваме леко с игра. Варим във бульона, в който сме варили дреболиите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: