Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с праз и гъби

Мусака с праз и гъби

Мусака с праз и гъби
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
26/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Всеки мъж ще падне в краката ви - просто трябва да му приготвите тази вкусна мусака"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г смес ( свинска и телешка)
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 250 г
  • домати - 1 бр.
  • лютеница - 3 с.л. едро смляна
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 2 ч.л.
  • картофи - 3 бр.
  • червен пипер - 2 щипки
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 20 мл
  • За заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнем да готвим мусаката, трябва да си приготвим продуктите.

Почистете праза и го нарежете на ситно. Гъбите обелете и нарежете на филийки. Картофите обелете и нарежете на кубчета. Морковите се белят и се настъргват.

В дълбока тенджера сгорещете олиото и запържете праза и морковите. След това добавете гъбите. Задушете ги.

Следва каймата. Трябва хубаво да я разбиете с телена бъркалка да стане на трохи.

Нарежете магданоза на ситно и го добавете към ястието. Когато всичко се задуши, се добавят подправките. Доматът се реже на дребни кубчета и се добавя към останалите съставки.

Следват лютеницата и картофите. Всичко се разбърква хубаво и се добавя съвсем малко вода. Оставя се да къкри на бавен огън до готовност на картофите.

През това време в купа се разбиват яйцата с щипка сол, след което се добавя киселото мляко и брашното и хубаво се разбърква.

След като картофите са се сварили, мусаката с гъби се прехвърля в тавата на фурната, разпределя се хубаво и се залива със заливката за мусака.

Печете мусака с праз и гъби в загрята на 180°C фурна до готовност на заливката.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: