Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Квадратен сладък хляб с пюре от тиква

Квадратен сладък хляб с пюре от тиква

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Квадратен сладък хляб с пюре от тиква
Снимка: Ники
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Този сладък хляб е подходящ както за закуска, така и за десерт в късните следобедни часове"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • тиква - 180 г
  • захар - 30 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • портокалов сок - 125 мл топъл
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • брашно - 550 г
  • Плънка
  • захар - 80 г
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. сух, смлян
  • Глазура
  • пудра захар - 200 г
  • портокалов сок - 3 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата нарязваме на парчета и сваряваме, след това я пасираме.

Сипваме сока от портокал в купа, добавяме маята, захарта и разтопеното масло, оставяме за 15 минути.

Към сместа добавяме пюрето от тиква, солта и постепенно започваме да добавяме пресятото брашно.

Тестото трябва да е лепкаво. Готовото тесто поставаме в намазнена купа, покриваме с кърпа и оставяме на топло за 2 часа.

Тестото поставаме на набрашнения плот, разточваме на правоъгълник.

Поръсваме с предварително смесените продукти за плънката.

Режем на 5-6 ивици, слагаме лентите една върху друга и режем на 4.

Формата за печене намазваме с масло, нареждаме си квадратите, покриваме с кърпа и оставяме за 30 минути.

Печем сладкия хляб в предварително загрята фурна на 180°C за 40 минути.

В купичка си смесваме пудрата захар, сока от портокал и вода, колкото да се получи кашичка.

С получената каша заливаме охладения квадратен сладък хляб с пюре от тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: