Начин на приготвяне
Тиквата нарязваме на парчета и сваряваме, след това я пасираме.
Сипваме сока от портокал в купа, добавяме маята, захарта и разтопеното масло, оставяме за 15 минути.
Към сместа добавяме пюрето от тиква, солта и постепенно започваме да добавяме пресятото брашно.
Тестото трябва да е лепкаво. Готовото тесто поставаме в намазнена купа, покриваме с кърпа и оставяме на топло за 2 часа.
Тестото поставаме на набрашнения плот, разточваме на правоъгълник.
Поръсваме с предварително смесените продукти за плънката.
Режем на 5-6 ивици, слагаме лентите една върху друга и режем на 4.
Формата за печене намазваме с масло, нареждаме си квадратите, покриваме с кърпа и оставяме за 30 минути.
Печем сладкия хляб в предварително загрята фурна на 180°C за 40 минути.
В купичка си смесваме пудрата захар, сока от портокал и вода, колкото да се получи кашичка.
С получената каша заливаме охладения квадратен сладък хляб с пюре от тиква.