Начин на приготвяне
Разтопете маслото.
Отделете белтъците от жълтъците на 6 яйца. Разбийте жълтъците с кафявата захар. Добавете маслото в сместа и разбъркайте.
В друга купа разбийте белтъците с щипка сол на сняг.
Накълцайте шамфъстъка. Смесете ядките с останалите сухи съставки в купа - брашното и бакпулвера.
Обединете двете смеси, като поетапно добавяте белтъците към жълтъците и обърквате внимателно с шпатула. Старайте се да запазите въздушноста.
Изсипете сместа във форма за хляб и заравнете.
Изпечете хляба на 180°C за 25-30 мин.
За глазурата към хляба смесете сиренето маскарпоне с пудрата захар. Прибавете сладкото от малини.
Разбъркайте добре и намажете изпечения сладък хляб.