Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Сладък хляб с тиква

Сладък хляб с тиква

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сладък хляб с тиква
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусен хляб с тиква - опитайте и споделете впечатленията си с нас"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г печена и пасирана
  • яйца - 4 бр.
  • зехтин - 2/3 ч.ч.
  • ябълка - 1 бр. пасирана
  • вода - 2/3 ч.ч.
  • пшенично брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • карамфил - 1/2 к.л. смлян
  • семена - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато приготвяте тиквеното пюре, си направете повече и сложете във фризера, за да си имате под ръка. Почистете тиквата, изпечете я и я пасирайте.

В тенджера сипете пасираната тиква, пасираната ябълка, яйцата, водата и олиото и смесете добре съставките за сладкия хляб.

Прибавете захарта, брашното, разбъркайте добре. След това прибавете индийското орехче, карамфила и семената. Замесете хлебно тесто.

На хартия за печене прехвърлете тестото, сложете в тава за печене.

Печете сладкия хляб с тиква във фурната на 180 градуса за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: