Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Сладък хляб в хлебопекарна

Сладък хляб в хлебопекарна

Сладък хляб в хлебопекарна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"За отличен резултат е достатъчно само да спазвате рецептата, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г (София мел екстра)
  • сухо мляко - 2 с.л.
  • семена - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкия хляб от хлебопекарна е много мек, пухкав и сладникав на вкус.

Почти във всяка марка хлебопекарни има рецепта и указания за направата му.

Сипете хладка вода, захар, сол, олио и пресятото брашно. Много внимателно притеглете всички продукти.

Върху брашното сипете маята и сухото мляко. Пуснете хлебопекарната на програмата, която е за сладък хляб, и оставете да направи този ароматен сладък хляб.

По желание можете да добавите и семена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: