Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши Криспи Рол с панирани скариди

Суши Криспи Рол с панирани скариди

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Суши Криспи Рол с панирани скариди
Снимка: Evgenia
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
115 мин.
Порции
2
"Веднъж опитахме това суши и от този момент всеки ден си го приготвяме"

Необходими Продукти

  • кори - 2 бр. за суши Нори
  • скариди - 125 г
  • ориз - 175 г за суши
  • вода - 250 мл
  • крема сирене - 70 г Филаделфия
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сусам
  • маруля
  • За панировката
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 25 г
  • царевично нишесте - 25 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
  • За трохите
  • галета - 20 г
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме и почистваме скаридите. След което ги панираме, като потапяме всяка в разбитото яйце, после в сместа от галета, царевично нишесте и черен пипер (действието се повтаря при желание за по-наситена панировка).

След което пържим в тиган до златист загар. Поставяме готовите скариди върху кухненска хартия за да поеме мазнината.

Ориза за суши го приготвяме, като първо го измиваме добре за няколко минути под струя течаща вода в гевгир. След което го оставяме да се изсуши за около час. Варим в тенджера с капак.

Заври ли водата, включваме котлона на най-ниската степен, докато поеме оризът всичката вода. Оставяме тенджерата настрани за около 20 минути, за да се задуши оризът.

После го заливаме с маринатата от оризов оцет и кафява захар (която сме загряли на котлон в метален съд до разтапянето на захарта). Преместваме ориза в пластмасова кутия и го покриваме с влажна кърпа.

Взимаме кора Нори и я поставяме с лъскавата страна надолу върху покрита с найлон подложка за навиване на суши (за да не се цапа). С мокри ръце разстиламе ориз по цялата повърхност на кората.

Поръсваме я със сусам и я обръщаме, така че оризът да остане отдолу. Върху страната, която е към нас, редим маруля, панирани скариди и допълваме с крема сирене.

Завиваме руло с помощта на подложката, което режем на колелца с остър нож, който при всеки разрез мокрим с вода. Ако случайно оризът се разпада при рязане, сложете рулата във фризер за малко да стегнат и после ги разрежете. Ще се получи!

Всяко рулце овалваме в трохи от галета и масло, които предварително сме опекли върху пергаментова хартия в тиган. Поднасяме Суши Криспи Рол с панирани скариди, със соев сос!

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Струва си да се опита! :-)
22.11.2021 08:53
Анонимен
Анонимен
Изглежда фантастично! Браво!
21.11.2021 17:47
1