Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Паеля с бяла риба, миди и скариди

Паеля с бяла риба, миди и скариди

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Паеля с бяла риба, миди и скариди
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Истински уют и топлина ще ви донесе една такава паеля с морски дарове"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 200 г филе
  • мидени ядки - 250 г
  • скариди - 150 г
  • ориз - 200 г дългозърнест
  • грах - 150 г замразен
  • домати - 1 голям
  • зехтин - 150 мл
  • шафран
  • сол
  • розмарин - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се изсипва в дълбок тиган, когато се загрее се добавят нарязаната на парчета бяла риба, мидените ядки и скаридите, като се запържват до златисто. От време на време се обръщат.

Когато станат готови, се прибавят зеленчуците - грахът и доматът, когато и те омекнат, се прибавят червения пипер, шафранът и водата. Количеството и трябва да бъде тройно от това на ориза, който ще се използва.

Като заври, се оставя на огъня за около 5 минути, след това силата му се намалява и се вари още 30 минути на среден огън, после отново се увеличава и се прибавя оризът.

Паелята се готви около 10 минути на силна температура, след това се намалява до средна и се готви, докато се свари оризът. Той трябва да поеме цялата течност, но без да се превари.

После може да се насладите на паелята с бяла риба, миди и скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка: