Начин на приготвяне
Зехтинът се изсипва в дълбок тиган, когато се загрее се добавят нарязаната на парчета бяла риба, мидените ядки и скаридите, като се запържват до златисто. От време на време се обръщат.
Когато станат готови, се прибавят зеленчуците - грахът и доматът, когато и те омекнат, се прибавят червения пипер, шафранът и водата. Количеството и трябва да бъде тройно от това на ориза, който ще се използва.
Като заври, се оставя на огъня за около 5 минути, след това силата му се намалява и се вари още 30 минути на среден огън, после отново се увеличава и се прибавя оризът.
Паелята се готви около 10 минути на силна температура, след това се намалява до средна и се готви, докато се свари оризът. Той трябва да поеме цялата течност, но без да се превари.
После може да се насладите на паелята с бяла риба, миди и скариди.