Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Румънски специалитет Булз

Румънски специалитет Булз

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Румънски специалитет Булз
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Насладете се и вие на този румънски специалитет"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 800 мл
  • бульон - 1 кубче
  • сол
  • чубрица
  • извара - 150 г или сирене
  • бекон - 150 г или шунка
  • пармезан - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булз е специалитет на румънските овчари, които извеждат овцете на паша и имат нужда от калорична и удобна за ядене навън храна. Приготвила съм го в еър фрайър, но без никакъв проблем може и във фурна.

В дълбок тиган (или тенджера) изсипах водата, солта и кубчето бульон. Когато водата завря, изсипах царевичното брашно, изварата и бекона. Намалих силата на котлона и започнах постоянно да бъркам, за да не стане на бучки. Внимание: При по-силен котлон започва да пръска и може да ви изгори.

Когато започне лесно да се отделя от стените, махнах качамака от котлона.

Изчаках да изситине малко, за да не ми изгори ръцете и започнах да взимам от сместа и да правя топчета. Всяко топче поръсих с пармезан и запекох до златисто за 20 минути на 200 градуса.

Сервирах с разядка от червен боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: